Informatieve website over geestelijke verzorging

Op 23 september is de website www.geestelijkeverzorging.nl  gelanceerd. Op deze website is allerlei informatie te vinden over wat zijn nu levensvragen, wat doet een geestelijk verzorger, maar ook waar vindt je een geestelijk verzorger. “De geestelijke verzorging thuis richt zich op alle burgers die in bijzondere of belastende situaties terecht zijn gekomen – geboorte of dood, ziekte of beperking, relatievorming en overgangsmomenten, verlies of trauma. Ook geven zij onderwijs en training aan professionals en vrijwilligers.” Meer weten ga naar Geestelijke verzorging bij jou thuis

27 september start rouwgroep

Rouw, rouwen, wat is dat? Hoe lang mag je blijven rouwen? Gaat het ooit over? Dat verdriet om het verlies van die echtgenoot, die vader, je kind …… Vrijdag 27 september start de rouwgroep weer bij mij aan de keukentafel of in de Oase in Oosterbeek (afhankelijk van de aanmeldingen). Praten met anderen kan ruimte geven in je gevoel. Gedeelde smart is tenslotte halve smart. Niet dat daarmee het verdriet weg is, nee …… Dat gesprek met anderen maakt het mogelijk om ervaringen en gevoelens te delen en herkenning bij elkaar te vinden.

We komen vier keer bij elkaar: 27 september, 4 oktober, 11 oktober en 18 oktober van 10.00 – 12.30 uur.  Meer informatie over de inhoud

Subsidie maakt geestelijke zorg toegankelijk

Zit u met vragen rondom een ingrijpende levensgebeurtenis, of een langdurige ziekenhuisopname of spelen er allerlei “waarom”-vragen in uw leven? Dan kunt u met mij contact opnemen om hierover in gesprek te gaan. De kosten van het gesprek worden vergoed voor mensen van 50 jaar en ouder, mensen in de palliatieve fase en hun naasten, maar ook voor kinderen in de palliatieve fase en naasten.

Vorig jaar oktober heeft minister de Jong van VWS namelijk geld beschikbaar gesteld voor geestelijke zorg in de thuissituatie. Dat maakt het mogelijk dat iedereen die zit met zingevings- en levensvragen kan aankloppen bij een geestelijk verzorger.  Contact opnemen met mij? Bel 06 10 20 68 55 of mail info@aandachtvoorieder.nl en ik help u graag verder.

Bakkie Troost ……. Ik ben te jong om weduwe / weduwnaar te worden

“Ja, zie haar zitten bij dat grote raam, uitkijkend over de weilanden. Gea, 84 jaar, geniet van het uitzicht vanuit haar appartement. Achter haar op de kast staat een foto van haar man. Nog jong is hij daar, maar ouder dan op de foto is hij niet geworden, die lieve Theo van haar. Op 39 jarige leeftijd is hij plotseling overleden ……”.  Op vrijdag 8 maart staan we stil bij het verhaal van Gea. Zo jong weduwe en dan sta je er alleen voor met kleine kinderen, vader en moeder tegelijk. Locatie: Oase Oosterbeek, Lebretweg 2a, Oosterbeek. Vanaf 10 uur staat de koffie / thee klaar. Tot 12 uur kan iedereen binnenlopen. Rond 10.15 uur wordt het thema ingeleid.

Meer informatie vindt u bij Oase Oosterbeek  (even iets naar beneden scrollen!)

Open inschrijving Belevingsworkshop Eenzaamheid

Op vrijdag 28 juni 2019 verzorgen Jettie van den Houdt en Liesbeth ter Elst de workshop “Dichter bij de ander in het gevoel van eenzaamheid”. Deze workshop is opgezet voor vrijwilligers die bezoek werk verrichten bij mensen die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid.

Voor meer informatie over de open inschrijving

Rouwgroep start op 15 maart 2019

Op vrijdag 15 maart start de nieuwe groep “Ontrafelen van de kluwen van emoties”. Iedereen die graag met anderen over haar / zijn verlies van een dierbare wil praten is van harte welkom. Gedurende vier bijeenkomsten staan we met elkaar stil bij thema’s als het afscheid, maar ook emoties en je krachtbronnen om door te gaan.

Voor meer informatie klik hier 

Bezinningsgroep gestopt hopend op een doorstart

Op 10 januari 2019 is de bezinningsgroep voor het laatst bij elkaar geweest. Jammer genoeg hebben we besloten om te stoppen. Het was lastig om nieuwe deelnemers er bij te krijgen. We hebben het vier jaar samen optrekken afgesloten met een bezoek aan het Depot in Wageningen en een etentje.

Denkt u nu bij het lezen hiervan “dat is misschien wel iets voor mij”, klik dan hier voor meer informatie over de bezinningsgroep. Hopelijk bent u degene die zorgt voor een doorstart!

Rouwgroep in het najaar

Vrijdag 28 september start de rouwgroep “Ontrafelen van de kluwen van emoties”  voor mensen die iemand dierbaars hebben verloren en graag met anderen hierover in gesprek gaan. Iedereen is van harte welkom.

Lees hier meer informatie over de rouwgroep 

Themadag Zorg en afscheid op zondag 27 mei 2018

Aandacht voor Ieder neemt op zondag 27 mei 2018 deel aan de Themadag Zorg en afscheid die georganiseerd wordt door Afscheidswijzer. U kunt tussen 10.00 uur – 17.00 uur bij mij terecht over de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen bij het vorm geven van de afscheidsdienst. In het Openluchtmuseum zijn ongeveer 50 organisaties werkzaam in de zorg, uitvaart, rouw en andere gerelateerde zaken aanwezig om uitleg te geven over alles wat met de laatste levensfase, afscheid nemen en afhandelen van een overlijden van doen heeft.

Bekijk het programma en deelnemers

Niet alleen doen, maar ook gezien en gehoord worden! (Blog voor Stichting Achtzaam)

De gemeenteraadsverkiezingen zijn al weer een paar weken achter de rug. Op moment van schrijven wordt binnen mijn eigen gemeente bekend welke partijen met elkaar het gesprek aangaan om een nieuwe coalitie te vormen. Juist die partij die in de campagne uitspraken deed over de aanpak van eenzaamheid mag niet meepraten. Dat vind ik aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant heb ik ook mijn twijfels hoe deze partij, en misschien ook wel de andere partijen, over het thema eenzaamheid denkt.

Lees het hele artikel

Contact

Liesbeth ter Elst
Petronellaweg 20
6871 EW Renkum
06 10 20 68 55
info@aandachtvoorieder.nl

lid Vereniging van Geestelijk VerZorgers (VGVZ)

geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV)

Machtiging van Raad voor Institutioneel Niet Gezonden Geestelijk Verzorgers (RING-GV)

KvK: 58919740
BTW: 182905044B01

Privacystatement

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook pagina!
facebook facebook

Aanmelden voor de Nieuwsbrief