Individuele begeleiding

Herkent u dit? U bent moe, of worstelt met nare gevoelens, of sombere gedachten. Of u ligt al langer met uzelf overhoop. De oorzaken kunnen heel verschillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan emotionele problemen zoals spanningen, moeilijkheden op uw werk of verwerking van traumatische ervaringen. Ook kunnen relationele problemen of het verlies van een dierbare de oorzaak zijn van uw persoonlijke crisis. U weet de negatieve spiraal niet te doorbreken en blijft zich vragen stellen als: waarom overkomt dit mij, hoe moet ik nu verder, wat is nu echt belangrijk voor mij in het leven. Het document “Een geestelijk verzorger inschakelen?” geeft een overzicht van allerlei mogelijke situatie wanneer je mij kunt benaderen.

Goed gesprek

Dan is het nu de hoogste tijd voor een goed gesprek, om in te gaan op de levens- en zingevingsvragen. Een luisterend oor kan onrust wegnemen en veel betekenen. Als geestelijk begeleider bied ik ondersteuning in uw vertrouwde omgeving. Dat doe ik zonder oordeel in een gesprek van mens tot mens, waarin alles ter sprake komt aan wat een mens bezig kan houden. Samen gaan we op pad en meestal ontstaat vanzelf een nieuw inzicht of verliezen problemen aan gewicht. Het mooie van deze gesprekken is dat u weer lucht en ruimte ervaart en letterlijk opgelucht bent. Ik vergelijk zo’n proces weleens met een ladder. Als ik zie dat mensen zelf hun ladder gaan bouwen en deze weer bestijgen, om de regie van hun leven weer op te pakken. Ik reik de handvatten aan, u doet de rest.

De kosten voor mensen van 50 jaar en ouder en voor mensen (ook kinderen) in de palliatieve fase en hun naasten worden vergoed uit de subsidieregeling van het ministerie van VWS (oktober 2018). De subsidie is beschikbaar voor 2019 en 2020.

Contact

Liesbeth ter Elst
Petronellaweg 20
6871 EW Renkum
06 10 20 68 55
info@aandachtvoorieder.nl

lid Vereniging van Geestelijk VerZorgers (VGVZ)

geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV)

Machtiging van Raad voor Institutioneel Niet Gezonden Geestelijk Verzorgers (RING-GV)

Aangesloten bij Centra voor Levensvragen:
– Levensvragen in de Vallei
– D3rde Verdieping Hart voor Zingeving

KvK: 58919740
BTW: NL002050737B18

Privacystatement

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook pagina!
facebook facebook

Aanmelden voor de Nieuwsbrief