Stervensbegeleiding

U hebt gehoord dat u gaat sterven. Er is geen behandeling meer mogelijk, u bent chronisch ziek en gaat hard achteruit. U zult zich misschien afvragen: waarom overkomt mij dit? Hoe zal dat zijn om te sterven? Ben ik bang om te sterven? Durf ik het leven los te laten? Wat is dat eigenlijk: sterven? Wat gebeurt er dan allemaal? Het moment dat de eindigheid van het leven in zicht komt, is misschien wel het meest indringende wat ons kan overkomen. Als het onvermijdelijke einde in zicht komt, is het ook tijd om de balans op te maken.

Een arts richt zich voor en tijdens dit proces op de medische kant. Helpende en zorgende handen zorgen ervoor dat u nog zo comfortabel mogelijk kan leven. Maar in het hoofd speelt ook veel. Wat is uw krachtbron om dit proces te ondergaan? Zoekt u iemand aan wie u uw zorgen kunt toevertrouwen nu u bent aanbeland in uw laatste levensfase?

Waardig

Aandacht voor Ieder is er voor u met passende stervensbegeleiding. Ik ben uw luisterend oor en ondersteun ook de familie en andere directbetrokkenen en sta samen met u stil bij de levens- en zingevingsvragen die u heeft.

Als stervensbegeleider sta ik pal achter de visie van Sander de Hosson, longarts en een autoriteit op dit gebied. Hij schreef hierover in Trouw (de Verdieping, dinsdag 20 maart 2018, pagina 8):

“Wie te horen krijgt dat hij doodgaat, worstelt met veel meer zaken dan de ziekte alleen. Met zingeving bijvoorbeeld. Met de vraag: waarom treft deze ziekte mij (…)? Dat laten mensen meestal terloops merken. Als ik daar als dokter niet op inga, doet niemand het. Ik ben geen zingevingstherapeut, maar ik kan wel doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de geestelijk verzorger.”

De kosten voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten worden vergoed vanuit de subsidie van het ministerie van VWS voor de jaren 2019 en 2020.

Contact

Liesbeth ter Elst
Petronellaweg 20
6871 EW Renkum
06 10 20 68 55
info@aandachtvoorieder.nl

lid Vereniging van Geestelijk VerZorgers (VGVZ)

geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV)

Machtiging van Raad voor Institutioneel Niet Gezonden Geestelijk Verzorgers (RING-GV)

Aangesloten bij Centra voor Levensvragen:
– Levensvragen in de Vallei
– D3rde Verdieping Hart voor Zingeving

KvK: 58919740
BTW: NL002050737B18

Privacystatement

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook pagina!
facebook facebook

Aanmelden voor de Nieuwsbrief